De nieuwe woensdagmarkt

print

09-10-2015

Beleef de nieuwe woensdagmarkt!

Kom ‘ns lunchen, brunchen,  proeven, ontmoeten, beleven!

De woensdagmarkt vernieuwt en wordt een markt die de dynamiek en diversiteit van de stad weerspiegelt. Centraal in de woensdagmarkt het nieuwe foodplein in combinatie met de meer traditionele aanbieders van verse groente, fruit, vis, kaas, brood en meer. Ook stoffen, bloemen, planten, hedendaagse kleding, schoenen en allerlei snuisterijen vormen een zeer belangrijk aspect van het marktaanbod en de marktbeleving.

Foodplein
Iedere woensdag vormt het centrale foodplein een perfecte locatie voor verse hap: van een vroege brunch tot een late lunch of een heerlijke snack. Op dit foodplein kunt u genieten van  producten zoals ambachtelijke Hamburgers vanuit de Blue Truck, porties saté rechtstreeks van de houtskool BBQ  van bij Roy, een zeer gevarieerd aanbod van Tosti’s (probably the best in town…), koffiespecialiteiten to go  vanuit de antieke rode Citroen HY van Jeroen. Marktondernemers van Pura Loca vullen het pleintje verder aan met regionale, pure, duurzame en natuurlijke producten.

Aan de noordkant van de Markt tussen de bloemen en de planten vind je ook nog echte Duitse braadworsten en authentieke Thaise en Spaanse specialiteiten. Elke woensdag is er iets te beleven: kookdemo’s, kookworkshops, proeverijen, stoffenworkshops en muziek.

Samen met de stad
Op de nieuwe woensdagmarkt  wordt ook de link gelegd naar evenementen in de stad  zoals Chateau Maestricht, de opening van het carnavalsseizoen 11 van de 11de en Magisch Maastricht. Zo komen evenementen, activiteiten en de binnenstad samen op de nieuwe woensdagmarkt.

Kortom de woensdagmarkt biedt een grote mate van diversiteit en dynamiek. Laat u daarom eens verrassen door deze vernieuwde markt. Vanaf aanstaande woensdag 30 september kunt u terecht op de vernieuwde woensdagmarkt

Officiële opening op 28 oktober in samenwerking met Chateau Maestricht

Op woensdag 28 oktober wordt de nieuwe woensdagmarkt officieel geopend. Een feestelijke dag waarop de samenkomst met de stad al perfect te zien is: Chateau Maestricht en de woensdagmarkt bundelen de krachten. De organisatie en ondernemers van Chateau Maestricht zullen zich op de op de woensdagmarkt presenteren.

Kookwedstrijd voor kids!
Daarnaast vinden op de woensdagmarkt op 28 oktober de voorrondes plaats van een kookwedstrijd voor kids tussen 8 en 12 jaar. Deze wedstrijd staat onder leiding van Mischa Hamers  van “ByMischa” (bekend van het RTL- programma “Topchef”)  en chefkok Harry Hardeveld van Auberge Napoleon in Vaals. De finale van deze kookwedstrijd wordt op zondag 1 november “gespeeld” in het kooktheater van Chateau Maestricht op het Vrijthof.

 

De nieuwe woensdagmarkt - actueel - Markten Maastricht - Weekmarkten Maastricht | Markten Maastricht - Weekmarkten Maastricht © 2022