uitbreiding vrijdagmarkt

print

01-04-2016

Proef met uitbreiding Vrijdagmarkt

 

Op vrijdag 8 april 2016 start een proef met de uitbreiding van de Vrijdagmarkt. Vanaf dat moment zijn op de Hoenderstraat en op het binnenplein en voorplein van het Mosae Forum ook marktkramen te vinden. De proef duurt een jaar en wordt daarna zorgvuldig geëvalueerd met alle belanghebbenden.

 

De Vrijdagmarkt

De vrijdagmarkt van Maastricht is in 2014 "Beste Markt van Nederland" geworden. Wethouder marktzaken Jack Gerats: ‘We zijn trots op onze bekroonde Vrijdagmarkt, een publiekstrekker in én vóór de stad. Maar we willen deze positie versterken en de markt nog aantrekkelijker en gevarieerder maken. Daarom hebben we gekozen voor deze proef, waarbij we samenwerken met de huidige en nieuwe marktondernemers en met ondernemers in het gebied waar we uitbreiden.’

 

Vernieuwing

Op deze manier kan ruimte worden gemaakt voor nieuwe, innovatieve marktconcepten en kan kruisbestuiving tussen de markt- en winkelondernemers plaatsvinden. Hierbij staat vernieuwing, kwaliteit en klantbeleving centraal.

 

Invulling
Het binnenplein van het Mosae Forum krijgt kleur door kramen met bloemen en planten. Het voorplein van Mosae Forum wordt de plek voor foodtrucks met een divers en vernieuwend aanbod. In de Hoenderstraat kunnen bezoekers producten vinden die tot nu toe niet of nauwelijks op de Vrijdagmarkt te vinden zijn.

 

Vanaf vrijdag 8 april kunnen bezoekers genieten van de uitgebreide Vrijdagmarkt. Op vrijdag 6 mei wordt de wordt de proef officieel gestart met een feestelijk programma.

uitbreiding vrijdagmarkt - actueel - Markten Maastricht - Weekmarkten Maastricht | Markten Maastricht - Weekmarkten Maastricht © 2023